Om föreningen

Valla Ponnyklubb är en förening som vilar helt på ideell grund. Vi driver en utvecklande barn- och ungdomsverksamhet med ridning, skötsel av hästar och getter på Valla Gård i Linköping. Valla Ponnyklubb erbjuder även ridskoleutbildning för vuxna och personer med funktionsnedsättning.

Våra värdeord är:

Gemenskap - Valla för alla där alla får vara med. Valla är klubben där vi bryr oss om och ser varandra.

Ansvar - På Valla finns möjligheten att växa och utvecklas med ökat ansvar för våra djur som ex. getskötare eller hästskötare.

Valla Gård

På Valla Gård finns förutom hästar även getter och smådjur. Vallastallet är en oas centralt i Linköping där barn kan komma och umgås med djuren. På helgerna anordnar i även barnridning utanför stallet. Här hittar du våra öppettider.

Barnen kan börja sin ridutbildning redan vid 4-6 års ålder via vår miniridning och sedan Häst och stallvårdskurs.

Klubben är känd för sitt skötarsystem. Efter att man varit getskötare har man möjlighet att bli hästskötare. Detta ger unga tjejer och killar möjlighet att ha hand om en häst några dagar i veckan och gå ut med den på promenad eller rida ibland. Den stora verksamheten drivs med tanke på att så många som möjligt skall kunna vara delaktiga. Vår devis är ”Valla för Alla”.

Valla Ponnyklubb (PK) har ca 400 ridande elever  varje vecka och ca 500 medlemmar. Ridskolan anordnar varje sommar ridläger och smådjursläger med ca 200 deltagare.

Valla PK arrangerar också klubbtävlingar samt hopp- och dressyrtävlingar på lokal nivå.

Valla Gård

Uppdaterad: 31 MAR 2020 12:40