Hoppa till sidans innehåll

Mini- och Maxirider -nybörjarridning från 4 år och uppåt


 Nybörjarridning för barn i små grupper!

Minirider är första steget att lära sig rida. Man kan börja rida där från 4 års ålder tom 12 år, är man äldre får man en större ponny och rider inte lika länge på den nivån. I minirider lär man sig grunderna, sits och balans i skritt och trav, rida lätt samt lätt sits, starta, stanna och styra. Skritt och trav över bommar. Målsman leder ponnyn.

Det är viktigt att de som ska leda/ hjälpa till med hästen går kursen Minirider Introduktion så att inte ovana ledare kommer in mitt i kursen, det skapar oordning och tar tid!

6 elever i varje grupp. Ridtid 20 minuter inkl upp och avsittning (ingen paus mellan grupperna) Utbildad ridinstruktör.

Första och sista gruppen sadlar och tränsar på och av ponnyerna. Observera att om någon inte kommer måste hästarna göras i ordning / tas om hand även i de andra grupperna.

OBS vanligast är att man går flera perioder eller tom år på denna nivå, särskilt om man är liten, är man äldre lär man sig grunderna fortare och flyttar vidare till nästa nivå BLÅ där har gruppen 10 elever och grundläggande teori ingår i samband med varje ridlektion.

Så här går det till

Man anmäler sig till en kurs på 8-10 gånger och betalar för alla gångerna via Horsemanager och faktura. Då man börjat i en grupp är man anmäld tillsvidare! ända tills man säger upp sin plats via mejl! Man har alltså företräde till nästa period.

De första veckorna på varje minirider period håller vi kursen "Minirider Introduktion" där går vi igenom allting teoretiskt för den/de som ska hjälpa barnet att leda och göra i ordning hästen. Kursen är obligatorisk för alla målsmän som inte har god hästvana!. Kursen är gratis.

Intresseanmälan sker till This is a mailto link  Ange för- och efternamn, mobilnummer, ålder, längd och vikt samt önskemål om dag/tid. Då du fått ett bekräftelsemejl skapar du en egen inloggning på Horsemanager. Därefter bokar vi in dig i gruppen. Observera att erbjudanden ibland går ut till flera samtidigt och först till kvarn gäller. 

Pris

Minirider kostar 115 kr per gång + medlemsavgift i föreningen, junior 280 kr per kalenderår. 

 

Uppdaterad: 16 JAN 2022 08:31

Vallas värdeord är:

Glädje - Valla står för glädje och berikande av människors vardag. Våra ridlektioner och aktiviteter ska upplevas som utvecklande och roliga.

Gemenskap - Valla för alla, där alla får vara med. Valla är klubben där vi bryr oss om och ser varandra.

Trygghet - Trygghet till häst och till fots i Valla. På Valla finns kunniga och hjälpsamma ledare i stallet.

Ansvar - På Valla finns möjligheten att växa och utvecklas till exempel som hästskötare.

Postadress:
Valla PK - Ridsport
Stratomtavägen 19 A-D
58330 Linköping

Kontakt:
Tel: 013376764
E-post: info@vallaponnyklubb...

Se all info