Hoppa till sidans innehåll

Mini-, Midi och Maxirider -nybörjarridning från 4 år och uppåt


Nybörjarridning för barn 

Minirider

Ålder 4-6 år. 7 elever per grupp. Ridtid 20 minuter inkl upp- och avsittning. Man lär sig grunderna, i sits och balans i skritt och trav, rida lätt och stå upp i lätt sits, göra halt, starta och styra hästen, ridning över bommar och utomhus. Minirider har alltid ledare så en person som klarar att leda hästen i trav behövs. För att kunna ha ett barn i Minirider krävs att vårdnadshavare som ska vara medhar gått kursen Minirider-introduktion, innan första tillfället.

Midirider

Från 7 år och uppåt. 8 elever per grupp. Ridtid 30 minuter inkl upp- och avsittning. Man lär sig grunderna, i sits och balans i skritt och trav, rida lätt och stå upp i lätt sits, göra halt, starta och styra hästen, ridning över bommar och utomhus. Midirider har alltid ledare så en person som klarar att leda hästen i trav behövs. För att kunna ha ett barn i Midirider krävs att vårdnadshavare som ska vara medhar gått kursen Minirider-introduktion, innan första tillfället.

Maxirider

Från 7 år och uppåt, med tidigare ridvana från t.ex. Midirider. 7 elever per grupp. Ridtid 30 minuter inkl upp- och avsittning. Denna nivå blir aktuell när barnet är över 7 och ridläraren tycker att det passar att flytta upp. Maxiriders mål är att barnet ska klara att rida själv utan ledare när ridläraren tycker att det är lämpligt. När barnet fyllt 8 år och bedöms redo blir nästa nivå Märke 1 där det är 30 minuter ridning och 30 minuter teori varje tillfälle. 

För alla grupper gäller:

Första och sista gruppen sadlar och tränsar på och av ponnyerna. Observera att om någon inte kommer måste hästarna göras i ordning/tas om hand även i de senare grupper.

OBS vanligast är att man går flera perioder eller tom år på de olika nivåerna, särskilt om man är liten.

här går det till 

Man anmäler sig till en kurs som motsvarar en halv ordinarie ridtermin och betalar för alla gångerna via Hippocrates med faktura. Då man börjat i en grupp är man anmäld tillsvidare! Alltså ända tills man säger upp sin plats via mejl! Man har alltså företräde till nästa period på den nivå man redan går.

De första veckorna på varje minirider period håller vi kursen "Minirider Introduktion" där vi går igenom allting teoretiskt för den/de som ska hjälpa barnet att leda och göra i ordning hästen. Kursen är obligatorisk för alla målsmän som inte har god hästvana!. Kursen är gratis. Det är viktigt att se till säkerhet och hästens välmående så titta gärna på instruktionsfilmer som vi har på vår You tube:www.youtube.com

 och annars FRÅGA om hjälp av någon i stallet om du blir osäker!

Intresseanmälan sker till This is a mailto link  Ange för- och efternamn, mobilnummer, ålder, längd och vikt samt önskemål om dag/tid. Då du fått ett bekräftelsemejl skapar du en egen inloggning i Hippocrates (se flik om detta under Ridskola). Därefter ges erbjudande om tid när det finns plats i en passande grupp. Observera att erbjudanden ibland går ut till flera samtidigt och först till kvarn gäller. 

 

Uppdaterad: 03 AUG 2022 11:22

Vallas värdeord är:

Glädje - Valla står för glädje och berikande av människors vardag. Våra ridlektioner och aktiviteter ska upplevas som utvecklande och roliga.

Gemenskap - Valla för alla, där alla får vara med. Valla är klubben där vi bryr oss om och ser varandra.

Trygghet - Trygghet till häst och till fots i Valla. På Valla finns kunniga och hjälpsamma ledare i stallet.

Ansvar - På Valla finns möjligheten att växa och utvecklas till exempel som hästskötare.

Postadress:
Valla PK - Ridsport
Stratomtavägen 19 A-D
58330 Linköping

Kontakt:
Tel: 013376764
E-post: info@vallaponnyklubb...

Se all info