Hoppa till sidans innehåll

Valla Ponnyklubbs ridskola


Valla Ponnyklubb (PK) har ca 400 ridande elever, med omkring 40 ridgrupper varje vecka och ca 500 medlemmar. Ridskolan anordnar också varje sommar ridläger och smådjursläger med uppemot 200 deltagare.

Är du sugen på att börja rida, eller kanske återuppta ridningen? Eller har barn som vill börja rida? Vad roligt, då tycker vi att du ska överväga att börja på Valla Ponnyklubb! Klubben ligger centralt i Linköping på Valla friluftsområde så det är enkelt att ta sig hit.

Lektioner

Vi har ridlektioner alla dagar i veckan på alla nivåer: allt från minirider för de allra minsta till vuxenlektioner på storhästar. Vi har även handikapplektioner samt inriktningsgrupper i dressyr och hoppning för de som vill rida flera gånger i veckan, utvecklas mer och kanske satsa på att tävla.

En termin innebär ca 20-23 lektioner. För varje termin så har vi två teoriveckor, då vilar våra hästar och alla elever har teoretisk undervisning istället. Då dyker det upp intressanta föreläsningar och teman! Ex. hoppclinic och hantering av hästarna i olika situationer.

Mer om våra lektioner och priser hittar du under länken Priser ridskola

Hästar

På Vallas ridskola har vi både ponnies och ridhästar för att kunna tillgodose behov för den lilla ryttaren såväl som den vuxna. Titta gärna in under Våra djur för att läsa mer om våra hästar. Vi har egna hästar och hyr in hästar som komplettering när så behövs.

 

Börja rida hos oss

Du kan göra en intresseanmälan med hjälp av vårt formulär:

Intresseanmälan ridskola

För att kolla platstillgång maila: This is a mailto link

Mer om våra nivåer på de olika grupperna hittar du under menyn "Lektionsschema". Du hittar också mer information under menyn "Information för nya elever"

Valla Ponnyklubbs ridskola är certifierad vilket innebär utbildade ridinstruktörer och en trygg ridskola. Läs mer om det under Godkänd Ridskola

ridlger_v_26_110701_0026_b

Uppdaterad: 18 SEP 2020 09:27

Vallas värdeord är:

Glädje - Valla står för glädje och berikande av människors vardag. Våra ridlektioner och aktiviteter ska upplevas som utvecklande och roliga.

Gemenskap - Valla för alla, där alla får vara med. Valla är klubben där vi bryr oss om och ser varandra.

Trygghet - Trygghet till häst och till fots i Valla. På Valla finns kunniga och hjälpsamma ledare i stallet.

Ansvar - På Valla finns möjligheten att växa och utvecklas till exempel som hästskötare.

Postadress:
Valla PK - Ridsport
Stratomtavägen 19 A-D
58330 Linköping

Kontakt:
Tel: 013376764
E-post: info@vallaponnyklubb...

Se all info