Hoppa till sidans innehåll

Valla Ponnyklubbs skötarsystem


I Vallastallet börjar man sin hästskötarbana genom att sköta get, därigenom får man möjlighet att prova på samt visa att man är mogen för det ansvar det innebär att vara i stallet regelbundet och att ta hand om ett djur. Kravet på en hästskötare är exempelvis att man minst tre gånger i veckan är i stallet och sköter om sin häst (se grundreglerna längre ner på sidan). För att kunna bli get- eller hästskötare så måste man rida på Vallas ridskolan.

 

För att börja sköta get måste man vara minst 8 år och för att få sköta häst minst 10 år. Hur länge man sköter get är varierande men minimitiden är 6 månader om man är yngre än 13 år och minst 3 månader om man är över 13 år. Det vanligaste är ändå att man sköter get längre tid än så.

 

Det som avgör när man får sköta häst är först och främst vilken häst som är ledig för tillfället och att den tilltänkta skötaren är lagom stor och tillräckligt kunnig för att klara av att rida hästen utanför ridskolan. Självklart måste man vara medlem och rida lektion i Valla för att bli skötare!

Uppdaterad: 16 MAJ 2017 13:20

Postadress:
Valla PK - Ridsport
Stratomtavägen 19 A-D
58330 Linköping

Kontakt:
Tel: 013376764
E-post: This is a mailto link

Se all info