Valla gård lockar till lek och nyfikenhet

Vallastallet och Westmanska ridhuset där Valla Ponnyklubb bedriver verksamhet är en del av Valla Gård i centrala Linköping.

Valla gård är den lantliga delen av Friluftsmuseet Gamla Linköping. Till skillnad från stadskvarteren som med endast ett par undantag innehåller byggnader från Linköpings stad, har man till Valla redan från början flyttat byggnader från hela den östgötska landsbygden. Några av husen ligger dock på ursrpunglig plats och har tillhört Valla gård.

För barn är ett besök på Valla gård att rekommendera. Här kan man testa på ponnyridning och hälsa på hästar, getter, kaniner och andra djur. I närheten av Vallastallet finns också en minigolfbana och en lekplats, Lill-Valla, där man kan hoppa, springa och klättra.

Till Valla gård kan man gå, åka bil eller ta en tur med tuff-tuff-tåget (sommartid) från Gamla Linköping. I Vallaskogen finns en upplevelsestig med spännande stationer där man lär sig mer om djur och natur. På väg mot Valla från Gamla Linköping passerar man Vallaskogens naturreservat där gutefår betar.

Här kan du läsa mer om Gamla Linköping och Valla Gård.

Uppdaterad: 09 APR 2017 13:39

Du når enklast