Hoppa till sidans innehåll

Om föreningen


Valla Ponnyklubb är en förening som vilar helt på ideell grund. Vi driver på kommunens uppdrag en utvecklande barn- och ungdomsverksamhet med ridning, skötsel av hästar och smådjur på Valla Gård i Linköping. Valla Ponnyklubb erbjuder även ridskoleutbildning för vuxna och personer med funktionsnedsättning.

 

Våra värdeord är:

Glädje - Valla står för glädje och berikande av människors vardag. Våra ridlektioner och aktiviteter ska upplevas som utvecklande och roliga.

 

Gemenskap - Valla för alla där alla får vara med. Valla är klubben där vi bryr oss om och ser varandra.

 

Trygghet - Trygghet till häst och till fots i Valla. På Valla finns kunniga och hjälpsamma ledare i stallet.

 

Ansvar - På Valla finns möjligheten att växa och utvecklas med ökat ansvar för våra djur som ex. getskötare eller hästskötare.

 

Valla Gård

På Valla Gård finns förutom hästar även getter och smådjur. Vallastallet är en oas centralt i Linköping där barn kan komma och umgås med djuren. På helgerna anordnar i även barnridning utanför stallet. Här hittar du våra öppettider.

 

Klubben är känd för sitt skötarsystem. Barnen kan börja sin ridutbildning redan vid 3-6 års ålder via vår miniridning och sedan ridintroduktion. Den som vill kan genom Vallas verksamhet lära sig sköta smådjuren och getterna. Efter att man varit getskötare har man möjlighet att bli hästskötare. Detta ger unga tjejer och killar möjlighet att ha ”egen häst” som kan ridas ut flera gånger per vecka utan någon ytterligare kostnad utöver ridskoleavgiften. Den stora verksamheten drivs med tanke på att så många som möjligt skall kunna vara delaktiga. Vår devis är ”Valla för Alla”.

 

Valla Ponnyklubb (PK) har ca 350 ridande elever, med 40 ridgrupper varje vecka och ca 450 medlemmar. Ridskolan anordnar varje sommar ridläger och smådjursläger med ca 200 deltagare.

 

Valla PK arrangerar också klubbtävlingar samt hopp- och dressyrtävlingar på lokal nivå. Dessutom genomförs årligen tillsammans med Lions Cirkus Valla Skojsky, som besöks av ca 2500 personer.

 

Valla Gård

Uppdaterad: 16 MAJ 2017 13:20

Du når enklast
Valla Ponnyklubb via
This is a mailto link

Börja rida hos oss

Dagens hästlista

Avboka ny

 

Valla gård en del av Friluftsmuseet Gamla Linköping

GL

Våra Sponsorer:

logoheartshadow300px_122742763

Passa på att pröva på Minigolf på Vallaområdet

Logga valla minigolf

 

Postadress:
Valla PK - Ridsport
Valla Gård
58330 Linköping

Kontakt:
Tel: 013376764
E-post: This is a mailto link

Se all info